Geschiedenis

De succesvolle supermarktketen wordt aan het begin van de jaren ’80 als kipgroothandel door zes enthousiaste broers opgericht. De bescheiden buurtwinkel bouwt snel een prima reputatie op en ontwikkelt zich tot één van de grootste kipleveranciers van Den Haag en omstreken. Na enkele jaren wordt er dan ook flink uitgebreid en verhuist de winkel naar de Hoefkade, waar het bedrijf een plekje vindt naast de Lidl. Het succes van Tanger inspireert een groot aantal mensen om ook een eigen onderneming te starten en betekent een impuls voor de Hoefkade – inmiddels een volwaardige, gezellige winkelstraat – zelf.

Volgende stap

Zodra ‘buurman’ Lidl besluit te verhuizen, vinden de eigenaren van Tanger het tijd voor de volgende stap. Vanuit de gedachte dat een echte multiculturele wijk ook een echte multiculturele supermarkt verdient, wordt besloten zelf een supermarkt te openen. Een slimme keuze, want de winkel wordt al snel dé hotspot op de Hoefkade. Dankzij de sterk concurrerende prijzen. En dankzij het ruime aanbod van hoogwaardige producten uit landen als Marokko, Turkije, Suriname, Indonesië, Iran et cetera.

Tanger Den Haag

In het voorjaar van 2013 besluit de directie de supermarkt in Den Haag te verkopen. Vanaf dat moment heeft Tanger Markt geen zakelijke relatie meer met Tanger Den Haag.

Tanger steekt landsgrenzen over

Anno 2015 is Supermarkt Tanger niet meer weg te denken uit Amsterdam, Rotterdam, Almere en Zaandam. Het bedrijf is ook al lang geen ‘buurtsuper’ meer, want klanten uit heel Nederland weten het assortiment, de lage prijzen en de uitstekende service te waarderen. Het internationale assortiment wordt dus internationaal uitgerold! Maar ondanks de groei, is één ding nooit veranderd; de klant staat volledig voorop en Tanger zet alles op alles om de beste producten voor de laagste prijzen aan te bieden.