Bulgur met groenten

Bulgur met groenten

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 2 theeglazen bulgur
– 2 vleestomaten
– 3 Turkse pepers
– 125 gramroomboter
– 1 theelepelBiber Salcasi (paprikapuree)
– 2 blokjes runderbouillon
– 1 theelepelpul biber (rode pepervlokken)
– 1 theelepelzout
– Water

Benodigdheden
– Braadpan met deksel

Snijd de tomaten en Turkse peper in grove stukken. Laat
roomboter smelten in een braadpan en voeg hier de gehakte
tomaten, de gehakte Turkse pepers, 1 theelepel paprikapuree,
2 blokjes runderbouillon en 1 theelepel pul biber aan toe. Roer
door totdat de smaken goed gemengd zijn en de bouillonblokjes gesmolten. Voeg dan de bulgur toe en 4 theeglazen
water en 1 theelepel zout. Roer het geheel goed door totdat
het kookt en draai daarna het vuur zacht. Plaat en deksel op de
pan en laat het 10 minuten koken.

Kijk na 10 minuten of al het water opgenomen is. Als er nog
water in de pan staat, mag het nog een aantal minuten door
koken.

Let op! Als het water te snel verdwenen is, dan is de bulgur
nog niet gaar!

Laat de pan 20 minuten rusten met de deksel erop en server
de bulgur dan met cacik.

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :