Cacik

Cacik

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 500 gram Turkse yoghurt (Yagla)
– 1 komkommer
– 2 teentjes knoflook
– Snufje zout
Benodigdheden
– Kom

Schil de komkommer en maak vervolgens met een mes een
zigzag patroon over de gehele oppervlakte, zodat je eenvoudig kleine blokjes van de randen kunt afschrapen. Herhaal dit
proces totdat de hele komkommer in piepkleine stukjes gesneden is. Je kunt de komkommer eventueel ook grof raspen, maar dat geeft een andere smaak.

Pers 2 teentjes knoflook en voeg deze toe aan de komkommer
in de kom. Voeg dan de yoghurt toe en een snufje zout. Roer
goed door.

De cacik mag niet te dik zin, maar ook niet te dun. Voeg daarom geleidelijk en al roerend water aan de Cacık toe, totdat de
structuur precies goed is.
Eet smakelijk!

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :