Charmilla

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 2 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 kilo tomaten
– 3 teentjes knoflook
– 1/2 bos peterselie
– 1/2 bos koriander
– blikje tomatenpuree
– 1 theelepel witte peper
– 1 theelepel gember
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel suiker
– 1/2 theelepel kaneel
– half glaasje olijfolie

Benodigdheden
– ovenschaal
– koekenpan

Stap 1
– Plaats de paprika’s in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat het vel begint los te laten. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier en verwijder dan het vel en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in stukjes en laat drogen.

Stap 2
– Ontvel de tomaten en verwijder ook hier het vruchtvlees en de zaadlijsten. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes.

Stap 3
– Verhit de olie in een pan en bak de knoflook versnipperd op laag vuur. Als de knoflook bruin begint te worden voeg je de stukjes tomaat toe. Roer daarna alle kruiden er doorheen (behalve de suiker en kaneel). Laat dit op zacht vuur verwarmen totdat de tomaten helemaal zacht zijn. Roer dan ook de stukjes paprika en de tomatenpuree er doorheen.

Stap 4
– Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg dan een eetlepel suiker toe en een halve eetlepel kaneel.

Stap 5
– Serveer de charmilla met Marokkaans brood.

  • 30 minuten
  • 2 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :