Gekarameliseerde noten mini cake’s

Stap 1:
Zet de ongeklopte slagroom op de kook en voeg suiker, honing en vanille extract toe (laat dit een paar minuten samen koken).

Stap 2:
Voeg de noten toe en en laat het lekker samen sudderen op een laag pitje. Voeg ook een beetje water toe, denk aan 1 á 2 eetlepels. Als het een licht bruine kleurtje krijgt dan is het klaar.

Nu ga je je richten op het maken van de cake:

Stap 3:
Mix de boter met suiker.

Stap 4:
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

Stap 5:
Voeg de vanille extract toe.

Stap 6:
Meng de bloem, bakpoeder en zout samen in een aparte kom.

Stap 7:
Voeg de bloem mengsel beetje bij beetje toe aan het andere beslag.

Stap 8:
Voeg als laatste de melk toe.

Stap 9:
Vet de bakplaat in met wat boter en voeg dan het beslag toe.

Stap 10:
Zet ze in een voorverwarmde oven (180 graden) voor zo’n 10 minuten.

Stap 11:
Na 10 minuten haal je ze er weer uit en giet je de gekarameliseerde noten over het beslag heen.

Stap 12:
Doe ze nu weer terug in de oven voor zo’n 7 tot 14 minuten (elk oven is anders).

  • 45 minuten
  • Brood & Banket
  • n.v.t
cake beslag
– 115 gram boter
– 70 gram suiker
– 3 eieren
– 1 tl vanille extract
– 200 gram bloem
– 1½ tl bakpoeder
– scheutje zout
– 60 ml melk
gekarameliseerde noten:
– 100 gr walnoten
– 100 gr amandelen ( gebakken amandelen)
– 50 gr hazelnoten
– 200 ml slagroom
– 4 el honing
– 50 gr suiker
– 2 tl vanilla extract of 2 zakjes vanille suiker
– 2 el water