Italiaans brood (gevuld)

Stap 1:
Meng de bloem samen met de roomboter, ei, gist, suiker en zout.

Stap 2:
Voeg beetje bij beetje de melk toe (laat dit nu rijzen).

Stap 3:
Gril de paprika’s. Als ze van buiten verbrand zijn haal je de zwarte schil er van af. De paprika is dan lekker zacht.

Stap 4:
Snijd de ui, olijven en paprika’s.

Stap 5:
Bak de uien in een steelpan met wat zonnebloemolie (doe dit voor zo’n kleine 3 minuten).

Stap 6:
Vet een langwerpig bakvorm in met wat boter. Wat ik dan ook doe, is aan de onderkant wat bakpapier zetten (zie filmpje).

Stap 7:
Verdeel je deeg in 3 stukken.

Stap 8:
Nu gaan we met lagen werken.

Laag 1:

– deeg
– ½ el bruschetta kruiden
– 3 plakjes cheddar kaas
– paprika
– groene olijven

 

Laag 2:

– deeg
– ⅔ kleine blikje tomatenpuree
– ½ el bruschetta kruiden
– paprika
– gebakken uitjes
– zwarte olijven

Laag 3:

– deeg
– kruidenboter
– tomaten schijven
– zwarte olijven
– gebakken ui
– geraspte kaas
– 2 tl bruschetta poeder

Stap 9:
Laat dit nu voor zo’n 30 tot 45 minuten rijzen.

Stap 10:
Leg het in een voorverwarmde oven, op 200˚ Celsius voor zo’n 18 tot 25 minuten (houd het brood in de gaten, elk oven is anders).

  • 45 minuten

  • Brood & Banket
  • n.v.t

Wat heb je nodig?
– 350 gr bloem
– 160 ml melk
– 1 ei
– 50 gram roomboter
– 1,5 tl gist
– 2 tl suiker
– 1 tl zout
– 2 gegrilde rode paprika’s
– 3 plakjes cheddar kaas
– 1 rode ui
– zwarte olijven
– groene olijven
– 1 tomaat
– bruschetta kruiden
– blikje tomaten puree
– kruiden boter