Italiaanse lemsemen

Stap 1:
Voeg de griesmeel, bloem, zout, bruschetta kruiden, tijm, lasagne kruiden en olijfolie in een kom.

Stap 2:
Voeg de water beetje bij beetje toe. Maak er een mooie samenhangend deeg van (water 20 tot 22 graden).

Stap 3:
Dek het deeg af voor een half uur.

Stap 4:
Gril de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes.

Stap 5:
Snijd de ui, cherry tomaatjes en olijven in plakjes.

Stap 6:
Doe de rode uien, cherry tomaatjes en gegrilde paprika in een steelpan met 1,5 el kruiden boter. Voeg de volgende kruiden toe: paprika poeder, lasagne kruiden, bruschetta kruiden, tijm en knoflookpoeder. Kook dit fijn voor een paar minuten samen.

Stap 7:
Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken en druk ze plat met zonnebloem olie (laat ze 20 minuten staan).

(20 minuten later)

Stap 8:
Doe de kruidenboter in een steelpan en laat het smelten (je kunt het ook in een magnetron doen).

Stap 9:
Druk de bol plat en maak er een cirkel van (40 bij 40 cm).

Stap 10:
Smeer wat kruidenboter op je ronde deeg.

Stap 11:
Neem een plakje kaas en leg dit in het midden. Op de kaas leg je wat groentemengsel, olijven en cheddar kaas op, maak het af met wat bruschetta kruiden (ik strooi er een heel klein beetje op, het hoeft niet).

Stap 13:
Vouw alles naar elkaar toe. Ik heb de lemsemen niet zo heel groot gemaakt. Ik heb ze het formaat gegeven van een plakje kaas.

Stap 12:
Druppel een klein beetje zonnebloem olie in een lemsemen pan (pan met dikke bodem) en bak ze af totdat ze een mooi goud/bruin kleurtje krijgen.

  • 45 minuten
  • Brood & Banket
  • n.v.t

Italiaanse lemsemen 5 x

– 185 gr griesmeel
– 250 gr bloem
– 1 tl zout
– 1 tl bruschetta kruiden
– halve tl tijm
– 1 tl lasagne kruiden
– 260 ml water
– 18 ml olijfolie

– 2 rode uien
– 2 gegrilde paprika ( rood)
– 150 gr cherrytomaatjes
– 1,5 el kruidenboter
– 3/4de potje olijven
– 2 tl bruschetta kruiden
– 1,5 tl paprika poeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1,5 tl tijm
– plakjes kaas naar keuze
– cheddar kaas
– kruiden boter (hoeft niet)