Karni Yarik

 Karni Yarik

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 1 kilo Turkse aubergine
– 300 gram gehakt
– 1 ui
– 3 zoete Turkse pepers
– 2 tomaten
– 1 teentjeknoflook
– 1 liter zonnebloemolie
– Blaadjes van 6 takjes peterselie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel witte peper
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 0,5 theelepel gemberpoeder
– water
– 1 theelepel zout
Benodigdheden
– Grote pan
– Gietijzeren pan of wok
– Grote ovenschaal

Schil reepjes van de schil van de aubergines, zodat zij een
mooi tweekleurig palet krijgen. Doe 1 liter zonnebloemolie in een grote pan en frituur de aubergines. Laat de aubergines
daarna goed uitlekken op keukenpapier.

Snijd de ui en de peterselie heel fijn en pers 1 teentje knoflook
hierbij uit.

Zodra het papier goed veel van de olie heeft opgenomen snijd
je de aubergines in de lengte ondiep open. Trek ze iets verder
open met de hand, zodat ze goed te vullen zijn.

Rul het gehakt in de gietijzeren pan, zonder olie. Voeg de ui,
peterselie en knoflook hieraan toe en bak het samen. Voeg
dan de komijn, witte peper, zwarte peper, paprikapoeder, gemberpoeder en 1 eetlepel tomatenpuree toe. Als de specerijen
goed met het gehakt gemengd zijn is het klaar.

Leg de aubergines in een grote ovenschaal en vul ze evenredig met het gehaktmengsel.

Snijd dan de Turkse pepers in reepjes en dek de aubergines
hiermee af. Snijd de tomaten in partjes en verdeel deze ter
versiering over de aubergines.

Meng 1,5 theeglas water met 1 eetlepel tomatenpuree en 1
theelepel zout en roer tot dit een egaal mengsel vormt. Sprenkel dit mengsel over de aubergines.

Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat de gevulde aubergines 30 minuten bakken.

Haal ze daarna zorgvuldig uit de schaal en plaatse ze op borden. Heerlijk in combinatie met Turks brood of rijst.

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :