Lahmacun

Lahmacun

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 1 kilo bloem
– 600 gramgehakt
– 2 rode paprika’s
– 4 uien
– Melk
– Water
– 1 blokje gist
– 1 eetlepel zout
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1 eetlepel suiker
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels pul biber (rode pepervlokken)
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel witte peper
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 2 eetlepels peperpuree (biber salcasi)
Benodigdheden
– Grote kom
– Schone theedoek
– Staafmixer of keukenmixer
– Deegroller
– Grote koekenpan

Meng 1,5 theeglas lauwwarm water met 1,5 theeglas melk in een
grote kom. Voeg daar 1 blokje gist, 1 eetlepel zout, 2 eetlepels zonnebloemolie en 1 eetlepel suiker aan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg dan geleidelijk de bloem eraan toe en kneed dit totdat
het een zacht geheel is. Laat het deeg dan minimaal 1 uur rijzen
onder een schone theedoek.

Versnipper de paprika’s en de uien volledig in een keukenmachine of met een staafmixer en kneed het resultaat door het gehakt.
Voeg dan de kruiden toe: 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels
pul biber, 3 theelepels zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel
zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde peterselie en 2 eetlepels peperpuree. Kneed de gehakt en de
kruiden goed door.

Pak na het uur rijzen het deeg weer en verdeel het in ongeveer 20
bolletjes ter grootte van eieren. Pak steeds 1 bolletje en laat de
overige bolletjes overdekt met de theedoek. Rol met een deegroller de bolletjes tot grote, platte pannenkoeken. Verdeel het rauwe
gehaktmengsel over de pannenkoeken.

Neem een mooie, egale, grote koekenpan en verhit deze goed
voor. Bak vervolgens iedere pizza apart ongeveer 3 minuten zonder olie of boter, maar overdek de pan met zilverfolie. Kijk na drie
minuten of het gehakt gaar is. Als het gehakt gaar is is de pizza
klaar.

Stapel de pizza’s op met de gehaktzijde tegen elkaar. Je kunt ze
eventueel ook dubbel eten.

Serveer de pizza’s met groene salade, komkommer en tomaten in
kommetjes, zodat iedereen zijn eigen pizza naar hartelust .

Wil je ook nog je eigen knoflooksaus maken? Meng dan mayonaise, melk, een beetje gedroogde peterselie en 1 geperst teentje
knoflook samen in een kommetje.

Eet smakelijk!

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :