Marokkaanse harira met kikkererwten

Marokkaanse harira met kikkererwten

Download boodschappenlijst en recept

Ingrediënten

– 400 gram kikkererwten (vers of uit blik)
– 1 kilo tomaten
– 1 bos koriander
– 1/2 bos selderij
– 1/2 bos peterselie
– 1 grote ui
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 theelepel witte peper
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kaneel
– snufje zout
– klein blikje tomatenpuree
– 100 gram groene linzen

Benodigdheden
– grote (snelkook)pan
– staafmixer
– bakje

Dag 1
– Laat de gedroogde kikkererwten 1 dag wellen in water en pel deze handmatig. Als je dit teveel werk vindt kun je er ook voor kiezen om kant en klare kikkererwten uit een potje te gebruiken.

Dag 2
– Snijd de tomaten, de selderij en de ui grof en laat deze koken in een grote pan met 1 beker water. Na 20 minuten koken pureer je het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg dan de overige ingrediënten toe: de linzen, de kikkererwten, fijngesneden koriander en peterselie, de bouillon, witte peper, gemberpoeder, kurkuma, kaneel, zout en een halve liter water. Breng het geheel opnieuw aan de kook. Als je een snelkookpan gebruikt kook je het ongeveer een half uur; in het geval van een gewone pan ongeveer een uur (totdat de linzen gekookt zijn).

Stap 1
– Meng in een bakje 1 beker bloem met 1 beker water tot een glad geheel. Giet dit mengsel geleidelijk in de pan, terwijl je goed blijft roeren. Zet het vuur wat hoger, totdat het weer kookt en zet het dan weer zacht. Laat daarna nog een half uur doorkoken, en roer regelmatig door, zodat de linzen en kikkererwten niet naar de bodem zakken. Dit is belangrijk omdat ze anders aan zullen branden.

Stap 2
– Serveer de harira met Marokkaans brood, gekookte eieren en gedroogde dadels.

  • 1.40 minuten
  • 2 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :