Marokkaanse pasteitjes met kipgehakt

Marokkaanse pasteitjes met kipgehakt

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 0,5 kilo kipgehakt
– 2 winterpenen
– 1 courgette
– 2 rode paprika
– 2 preien
– 1 pak grote filodeegvellen
– 2 eieren
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels witte peper
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kiripoeder
– 2 blokjes kippenbouillon
– 1 glas melk
– 1 glas water
– bakpoeder
– olie
– snufje zout

Benodigdheden
– grote pan
– rasp
– schaal
– ovenpapier

Stap 1
– Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en rul het gehakt met 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel gemberpoeder en 0,5 theelepel kiripoeder. Voeg een snufje zout toe en versnipper het blokje bouillon over het vlees.
Stap 2
– Was ondertussen de groenten en rasp (behalve de paprika) alle groenten grof. De paprika snijd je in fijne stukjes.
Stap 3
– Als het vlees geruld is schep je het op een bord. Vervolgens maak je de pan schoon en bak je de paprika 5 minuten in een beetje olie. Dan voeg je de geraspte wortel, courgette en prei toe. Meng het geheel met de overige kruiden (1 theelepel witte peper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel knoflookpoeder, 0,5 theelepel kiripoeder, 1 boullionblokje en laat het 5 tot 10 minuten bakken op middenhoog vuur.
Stap 4
– Roer dan het gehakt door het groentenmengsel en voeg eventueel een snufje suiker toe. Draai het vuur uit.
Stap 5
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 6
– Meng eieren, melk, bakpoeder en olie in een schaal. Dip een filodeegblad hierin onder en leg het uit op een schoon oppervlak. Schep hier het gehaktmengsel in en vouw het blad tot een leuke bloem omhoog. Herhaal dit totdat alle filodeegbladen op zijn.
Stap 7
– Plaats de filodeegbloemen op een ovenblad met ovenpapier en laat deze ongeveer 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Stap 8
– Serveer de pasteitjes met een simpele salade van ijsbergsla, komkommer, tomaat en tuinkruiden. Eventueel verrijkt met wat witte kaas of tonijn.

  • 45 minuten
  • 2 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :