Marokkaanse saffraankip uit de oven

Marokkaanse saffraankip uit de oven

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 2 hele kippen
– 1 bos peterselie
– 1 bos koriander
– 2 uien
– 1 gemarineerde citroen
– 100 gram groene olijven zonder pit
– 1 kleine knoflook
– 2 theelepels witte peper
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel zout
– 2 blokjes kippenbouillon
– plukje safraan
– blokje ghee
– 1 klein glas zonnebloemolie
– 0,5 klein glas olijfolie

Benodigdheden
– diep bord
– staafmixer
– grote, diepe pan
– kom
– koekenpan

Dag 1
– Was de kippen en verwijder overtollig vet en vel.
– Meng de peterselie, koriander en de knoflook met een klein beetje water op een diep bord.
– Voeg de witte peper, gemberpoeder, kurkuma, kaneel, zout, safraan, ghee en olie toe.
– Snijd de citroen in 2 stukken en schep het vruchtvlees (zonder pitten) ook op het bord. Bewaar de citroenschil in de koelkast!
– Mix met een staafmixer tot een glad mengsel.
– Smeer de kippen zowel van binnen als van buiten in met het mengsel en vooral in de opening tussen de bovenhuid en het vlees. Dek de kip vervolgens goed af in een kom en plaats deze 1 dag in de koelkast om de kruiden goed in te laten trekken.

Dag 2
– Bewaar de saus die in de kom blijft liggen. Versnipper de uien en braad de kippen in een grote, diepe pan met olie aan alle kanten goed aan. Verdeel de uiensnippers over de kippen. Plaats dan de deksel op de pan en laat de kippen ongeveer 45 minuten braden op zacht vuur, terwijl je ze regelmatig draait. Prik af en toe in de kip met een stokje, zodat het bloed en vocht uit de kip lekken.
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de kip in een ovenschaal en dek deze toe met aluminiumfolie. Laat de kip ongeveer drie kwartier bakken, maar draai deze wel regelmatig. Na drie kwartier verwijder je het aluminium en laat je de kip nog 1 kwartier braden om regelmatig bruin te worden.
– Bak de olijven in een koekenpan met de saus van de kip.
– Presenteer de gebraden kip op een mooie schaal en schenk de olijvensaus er omheen. Garneer de kip met stukjes van de citroenschil.
– Serveer de kip met Marokkaans brood of rijst en een simpele salade van komkommer, tomaat, ijsbergsla en tuinkruiden.

  • 2 Dagen
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :