Salade Beldi

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 4 tomaten
– 2 groene paprika
– 1 rode ui
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel witte peper
– 0,5 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels azijn

Benodigdheden
– Tang
– Plastic zakje
– Saladeschaal

Stap 1
– Rooster de paprika’s met een tang in het vuur van het gasfornuis totdat de schil begint te rimpelen. Plaats ze dan gedurende 5 tot 10 minuten in een gesloten zak.
Stap 2
– Verwijder de schil van de tomaten en verwijder het vruchtvlees en zaadlijsten. Snijd ze dan in kleine stukjes en plaats de stukjes in de saladeschaal.
Stap 3
– Ontvel de geroosterde paprika’s en verwijder ook hier de pitjes en zaadlijsten. Snijd ook de paprika’s in kleine stukjes en meng deze met de tomaten in de schaal.
Stap 4
– Roer alle kruiden, olie en azijn door de groenten en laat het geheel goed koud worden in de koelkast.

  • 30 minuten
  • 2 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept: