Sneeuwwitje taart

Stap 1:
Mix de bloem samen met het bakpoeder en maïzena (leg het weg).

Stap 2:
Mix nu 2 eieren + 3 eigeel en doe er 60 gram suiker bij, mix dit samen. Wanneer het een lichtgele kleur krijgt en wat dikker aanvoelt is het klaar.

Stap 3:
Voeg nu wat vanille extract toe.

Stap 4:
Zeef de bloem en voeg dit bij het eimengsel (dit doe je met de hand).

Stap 5:
Klop 3 eiwitten met 20 gram suiker stijf. Je hoort een merengue effect te krijgen (machine).

Stap 6:
Voeg de eiwitten bij het andere beslag toe (met de hand).

Stap 7:
Vet een springvorm in met boter en leg aan de onderkant bakpapier, zodat het niet gaat plakken.

Stap 8:
Doe dit in een voorverwarmde oven voor zo’n 12 tot 15 minuten 200 graden.

Stap 9:
Klop 400 gram slagroom op en voeg suiker, klopfix en vanille extract toe.

Stap 10:
Als de cake klaar is laat je de cake een half uur afkoelen, na een half uur ga je de cake in tweeën delen (horizontaal) en vul je de lagen in met slagroom. Je kan natuurlijk ook voor andere vullingen kiezen. Jou feestje!

Tip 1:
Gebruik een spuit om de buitenkant van de cake op te vullen met slagroom (kleine stipjes).

Tip 2:
Ik heb hier twee cakes uit gehaald, twee dunne cakes.  Ik heb de sneeuwwitje taart hiermee kunnen maken en de andere cake heb ik voor de raffaello dessert gebruikt. Je kan hier ook 1 grote cake uit halen. Jouw feestje!

  • 45 minuten

  • Nagerechten

  • n.v.t

Spons Cake:
– 35 gr bloem
– 2 tl bakpoeder
– 30 gr maïzena ( heb je geen maïzena in huis dan is bloem ook goed)
– 5 eieren
– 80 gr suiker
– 1 tl vanille  extract
Slagroom
– 400 gram slagroom (2 pakjes)
– 2 zakjes klopfix
– 2 el suiker
– 1 tl vanille extract