Stevige Turkse Linzensoep

Stevige Turkse Linzensoep

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 2 thee glazen rode linzen
– 1 winterpeen
– 1 aardappel
– 1 ui
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel witte peper
– 1 theelepel zwarte peper
– 2 theelepels zout
– 1 eetlepel gedroogde munt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 100 gram roomboter
– 2 blokjes kippenbouillon
Benodigdheden
– Soeppan
– Staafmixer

Was de linzen goed en doe ze in de pan. Schil de wortel en
de aardappel en snijd deze en de ui in grove stukken. Voeg de
groenten toe aan de linzen in de pan en ongeveer een halve
liter water. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 10 minuten
doorkoken. Neem dan een staafmixer en mix de soep tot een
glad geheel.

Voeg daarna nog een liter water en de kruiden toe: 1 theelepel
komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel witte
peper, 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepels zout, 1 eetlepel
gedroogde munt en ½ theelepel gemberpoeder. Voeg ook 2
eetlepels tomatenpuree toe, 100 gram roomboter en 2 blokjes
kippenbouillon. Laat dit geheel ongeveer 30 minuten doorkoken en roer regelmatig door.

Als de soep te dik wordt kun je er naar smaak extra water aan
toevoegen.

Serveer de soep met een schijfje citroen en eventueel wat
Turks brood.

Eet smakelijk!

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :