Traditionele Marokkaanse couscous

Traditionele Marokkaanse couscous

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 600 gram couscous
– Olijfolie
– Azijn of citroen
– Water
– Snufje zout

Benodigdheden
– Diep bord
– Kleine stoompan

Stap 1
– Bevochtig de couscous in een diep bord met water en meng het met olie. Kneed het mengsel door met de handen.
Stap 2
– Vul de stoompan met water, met azijn of een stukje citroen (dit is voor het onderhoud van de pan) en stoom de couscous gedurende 15 minuten. Schep de couscous daarna weer op het bord en besprenkel het opnieuw met water en olie. Kneed het geheel weer door en laat daarna 5 tot 10 minuten rusten. Stoom de couscous daarna opnieuw 15 minuten.
Stap 3
– Schep de couscous na 15 minuten weer terug op het bord en herhaal de procedure nog eenmaal, maar voeg dit keer ook een snufje zout toe.
Stap 4
– Na drie keer 1 kwartier stomen is de couscous klaar.

  • 50 min
  • 2 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :