Turkse Yoghurtsoep

Turkse yoghurtsoep

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 1 liter volle Turkse yoghurt
– 1 kopje Turkse rijst (van Tosya)
– 3 eetlepels bloem
– halve theelepel zout
– 1 ei
– 1 eetlepel gedroogde munt

Benodigdheden
– Grote soeppan
– Kom

Was de rijst eerst goed en laat deze daarna een half uur heel
zachtjes koken in een grote soeppan met ongeveer 3 theeglazen water. Blijf tijdens het koken voortdurend roeren, zodat de
rijst niet aan de bodem van de pan kan vastplakken.

Meng ondertussen de yoghurt met 3 eetlepels bloem, 3 theeglazen water, 1 ei en een halve eetlepel zout in een kom tot een
glad geheel.

Zodra de rijst zacht is geworden kan het yoghurtmengsel worden toegevoegd aan de rijst. Doe dit heel geleidelijk en rustig,
terwijl je voortdurend blijft roeren, anders zal de soep gaan
klonteren!

Als alle yoghurt bij de rijst is gegoten kun je een eetlepel gedroogde munt aan de soep toevoegen. Vervolgens laat je de
soep nog 15 minuten doorkoken, terwijl je voortdurend blijft
roeren. Daarna kan hij opgediend worden!

Garneer de soep eventueel met een klontje boter en wat paprikapoeder.

Let op: Yoghurtsoep is vers het allerlekkerst!

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :