Türlü

Türlü (Turkse ratatouille)

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 1 grote aardappel
– 4 Turkse zoete pepers
– 8 snijbonen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 vleestomaten
– 200 gramkalfsvlees van de rib, zonder vet
– 150 gram roomboter
– 1 blokje runderbouillon
– ½ theelepel komijnpoeder
– ½ theelepel witte peper
– ½ theelepel zwarte peper
– ½ theelepel pul biber (rode pepervlokken
-½ theelepel paprikapoeder
-1 eetlepel tomatenpuree
Benodigdheden
– Hoge pan

Snijd de ui fijn en bewaar apart. Snijd het vlees in kleine stukjes
en bewaar apart. Snijd de snijbonen en de Turkse pepers grof
en bewaar apart. Snijd de tomaten in blokjes en bewaar apart.
Schil de aardappel, de aubergine, de courgette en snijd deze
in blokjes, maar bewaar allemaal apart!

Bak de ui in een hoge pan in 100 gram roomboter en bewaar
deze buiten de pan. Bedek dan de bodem van de pan met de
stukjes vlees. Plaats daar de gebakken uien bovenop. Vervolgens maak je laagjes door eerst de gesneden snijbonen op de
uien te leggen, dan de blokjes aardappel op de snijbonen, dan
de blokjes aubergine op de aardappel, de blokjes courgette
op de aubergine, de Turkse peper op de courgette en ten slotte de tomaten op de Turkse pepers.

Plaats dan een blokje runderbouillon op de tomaten en strooi
er 0,5 theelepel komijnpoeder, 0,5 theelepel witte peper, 0,5
theelepel zwarte peper, 0,5 theelepel pul biber, 0,5 theelepel
paprikapoeder overheen.

Meng een half theeglas water met een eetlepel tomatenpuree
en sprenkel dit over de groenten en de kruiden. Maak het af met 50 gram roomboter op het geheel.

Plaats dan de deksel op de pan en laat het geheel op zacht
vuur ongeveer 30 minuten garen. Als de aardappel zacht is
dan is de türlü klaar.

Serveer de türlü met Turks brood..

  • ′s ochtends en ′s avonds
  • 4 personen

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :