Vegetarische couscous met aubergine

Vegetarische couscous met aubergine

Download boodschappenlijst en recept

Ingredienten
– 600 gram couscous
– 4 winterpenen
– 2 grote meirapen
– 2 grote uien
– 2 aubergines
– 2 courgettes
– 1/4 pompoen
– 1 spitskool
– 1 bosje peterselie
– 1 bosje koriander
– 2 theelepels witte peper
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 2 blokjes groentebouillon
– 100 ml olijfolie
– snufje zout
– half glas water

Benodigdheden
– Grote pan met deksel
– 3 kommen
– Mooie platte schaal
– Voor traditionele couscous: een kleine stoompan
– Voor snelle couscous: een kleine kookpan
– Ronde kom

Voorbereiding
– Snijd de groenten in grove stukken en de uien in kleine stukken. Plaats de stukken wortel en meiraap in 1 kom, de uien in 1 kom en de overige groenten in 1 kom.

Couscous bereiden
– Het bereiden van traditionele Marokkaanse couscous duurt aanzienlijk langer dan couscous maken volgens de verpakking. Als je traditionele couscous wilt bereiden vind je hier het recept.
Stap 1
– Bak de uien op hoog vuur in een grote pan met 100 ml zonnebloemolie en een snufje zout. Zodra de uien bruin beginnen te kleuren plaats je ook de stukken wortel, pompoen en meiraap in de pan. Roer de inhoud een aantal keer goed door en draai het vuur dan omlaag. Voeg dan een half glas water toe, plaats de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
Stap 2
– Roer na 10 minuten de overige groenten door de pan op middenhoog vuur en voeg ook de kruiden toe: peterselie, koriander, witte peper, gemberpoeder, kurkuma, groentebouillon en zout. Als de ingredienten goed gemengd zijn zet je het vuur weer laag en laat je het 15 tot 30 minuten koken (afhankelijk van hoe hard je de groenten wilt hebben).
Stap 3
– Je hebt couscous bereid volgens de verpakking of volgens ons recept voor traditionele Marokkaanse couscous. Plaats de couscous in een ronde kom en druk het plat met een spatel. Keer deze kom vervolgens om op de platte schaal, zodat je een mooi gevormde couscous-heuvel krijgt in het midden van de schaal. Schep het groentemengsel hier omheen en giet het overgebleven sap uit de pan over de couscous heen.

  • 50 minuten
  • 2 personen
  • Title

De volgende producten zijn gebruikt in dit recept :