Zachte brood pizza’s

Stap 1:
Meng wat water in een pan en leg dit op de kook. Voeg dan wat bloem erbij in, roer dit goed samen voor een paar minuten totdat het papperig is geworden. Doe het deeg/water mengsel in een kom en leg het voor een paar minuten in de koelkast (5/10 minuten).

Stap 2:
Voeg wat bloem in een diepe mengkom en voeg de melkpoeder, zonnebloemolie, suiker, gist, roomboter, zout en de bloem/water mengsel toe. Mix dit voor drie minuten samen.

Stap 3:
Voeg steeds een beetje melk toe totdat het plakkerig is. Verwissel dan de menghaak met de deeghaak.

Stap 4:
Laat alles nu zo’n 10 tot 15 minuten mixen. Je weet wanneer het klaar is als alles mooi egaal/stevig is en het niet meer plakt aan je vingers (zie filmpje).

Stap 5:
Doe wat zonnebloemolie in een diepe kom en smeer het uit.

Stap 6:
Leg de deeg in de ingevette diepe kom en bedek het met folie. Laat dit nu voor een uur rijzen op een warme plek.

Stap 7:
Grill de paprika en snijd ze vervolgens in dunne reepjes.

Stap 8:
Snijd de ui, haal het dan uit elkaar.

Stap 9:
Voeg wat zonnebloemolie in een pan. Als de zonnebloemolie aan het koken is voeg je de ui toe. Kruid het met wat paprika poeder, uienpoeder, zwarte peper, witte peper en bruschetta kruiden.

Stap 10:
Snijd de olijven.

Stap 11:
Smeer wat olie op het aanrecht en leg je deeg er op. Verdeel de deeg in 8 stukken.

Stap 12:
Druk het deeg plat en vorm het tot een langwerpige formaat ( zie filmpje).

Stap 13:
Smeer er wat tomatenpuree op.

Stap 14:
Strooi er kaas op en een beetje smeerkaas (goudkuipje).

Stap 15:
Doe er wat paprika, olijven, ui en maïs op.

Stap 16:
Maak het af met wat bruschetta kruiden en kaaskruiden.

Stap 17:
Laat ze nu voor zo’n 15 minuten rijzen.

Stap 18:
Leg ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor zo’n 20 tot 25 minuten (als je de pizza’s zacht wilt houden, leg er dan gelijk een theedoek op zodra ze uit de oven komen).

Tips:
Maak het naar eigen smaak b.v: tonijn, stukjes kip (gekruid met kippenkruiden), andere soorten kazen, ananas! Allemaal heerlijk voor op de pizza!

  • 45 minuten
  • Brood & Banket

  • 8 Broodjes

Deeg:
– 175 ml water
– 40 gr bloem
– 3 tl droge gist
– 38 gr melkpoeder (Nido)
– 1 geklopte ei
– 200 ml melk
– 50 ml zonnebloemolie
– 30 gr roomboter
– 450 gr bloem
– 2 tl zout
– 1tl suiker

– 1 rode ui (zwarte peper, witte peper, uienpoeder, bruschetta kruiden, paprika poeder)
– 1 gegrilde rode paprika
– 1 gegrilde groene paprika
– mais
– tonijn
– tomaten puree
– groene en zwarte olijven
– geraspte kaas
– smeerkaas (goudkuipje)
– bruschetta kruiden
– kaaskruiden