Zachte en heerlijke Italiaanse broodjes

Stap 1:
Mix alle ingrediënten samen en kneed dit zo’n half uur samen.

Stap 2:
Zet het op een warme plek voor een uur of langer.

Stap 3:
Maak er 6 bollen van. Je kan er ook meer van maken. Ik wilde ze lekker groot hebben.

Stap 4:
Snijd de uien in ringen en bak ze voor een paar minuten.

Stap 5:
Snijd de tomaten en olijven.

Stap 6:
Zet de bollen alvast op de bakpapier en smeer kruidenboter op de broodjes.

Stap 7:
Strooi er bruschetta kruiden overheen.

Stap 8:
Voeg nu wat ui, tomaat en olijven toe.

Stap 9:
Strooi wat mozzarella, parmezaanse en neutrale kaas over de rest heen.

Stap 10:
Doe ze in de oven en laat ze daar een uur zitten. Zet de oven nog niet aan. Ze gaan weer rijzen.

Stap 11:
Haal ze weer uit de oven en zet de oven nu op 200 graden.

Stap 12:
Als de oven warm is zet je de broodjes in de oven. Doe dit voor zo’n 12 tot 15 minuten.

 

Ik heb ze gevuld met kip shoarma, sla en tomaat. Ze zijn heerlijk!

  • 45 minuten

  • Brood & Banket
  • n.v.t

Wat heb je nodig:
– 500 gr bloem
– 1 tl zout
– 1½ tl gist
– 1½ el suiker
– 45 gram roomboter
– 1 ei (los geklopt)
– 1½ el melkpoeder (Nido)
– 200 ml lauw warm water (kan meer of minder zijn)
– kruiden boter
– rode ui
– tomaat
– olijven
– bruschetta kruiden
– parmezaanse kaas (geraspt)
– mozzarella kaas (geraspt)
– gewone kaas (geraspt)