Zoete Kip Taart

Stap 1:
Mix de droge ingrediënten samen en mix dit voor zo’n 25 minuten

Stap 2:
Vet een diepe bord in met zonnebloem olie en zet je deeg daar in. ( laat het nu 1 uur rijzen)

Stap 3:
Snijd de kipfilet in een paar grote stukken en maak er sneedjes in met een mes.

Stap 4:
Snijdt de ui

Stap 5
Doet wat zonnebloem olie in een pan en voeg ui toe ( kook dit een minut)

Stap 6:
Voeg de kip toe

Stap 7:
Voeg kaneel, peper, zout, uienpoeder,halve el honing, Ras el hanout, komijn, saffraan en knoflook poeder toe.

Stap 8:
Voeg 1 liter water toe

Stap 9:
Zet de pan op het hoogste vuur en als het borrelt doe je het vuur wat zachter.

Stap 10:
Voeg kruidkoek toe ( kruidkoek verdwijnt snel door de warmte.)

Stap 11:
Laat dit nu zo’n een uur koken.

Stap 12:
Bak de noten in wat zonnebloemolie.

Stap 13:
Snijd de noten zelf fijn. ( Niet in een blender anders word het poeder en dat willen we niet.

Stap 14:
Als de kip gaar is haal je de kip eruit. Saus laat je nog even staan)

Stap 15:
Snipper de kip fijn en zet dit apart in een diepe bord.

Stap 16:
Nu gaan we weer naar de saus toe.

Stap 17:
Voeg 4 eieren aan de saus toe en laat dit koken.

Stap 18:
Als de eieren gaar zijn. haal je de ei mengsel erui en voeg je ze toe aan de kip.

Stap 19:
Saus wat dan nog over is, nog steeds niet weg gooien. Voeg wat water toe en laat dit weer koken.

Stap 20:
Als het water borrelt, zet je het pannetje uit en voeg je de mihoen toe. ( een paar minuten)

Stap 21:
Als de mihoen lekker zacht is, haal je het eruit. Snijd de mihoen in stukken met een houten lepel.

Stap 22:
Voeg de mihoen toe aan het kipmengsel.

Stap 23:
Nu gaan we het deeg verdelen in 2 stukken. ( het deeg kun je eigelijk ook verdelen in 3 stukken. Ik heb ze verdeel in 2, maar merkte dat het deeg wel wat dunner kon. 1 stuk kun je bewaren of je kunt er een pizza mee maken.)

Stap 24:
Maak van het deeg een dunne lap ( just like a pizza)

Stap 25:
Vet een bakplaat in ( ik heb de pizza bakplaat van de action gebruikt. Super handig!)

Stap 26:
Zet je deeg op de pizza bakplaat en voeg de kipmengsel toe.

Stap 27:
Doe nu de noten over het kipmengsel heen

Stap 28:
Warm 100 gram honing op en doe dit over de noten heen. ( Kan ook meer of minder honing zijn)

Stap 29:
Rol nu de andere deeg uit en leg dit nu er boven op. ( net als een taart)

Stap 30:
Mix nu wat eigeel met wat melk. Besmeer het deeg met het mengsel.

Stap 31:
Doe je kip taart in een voorverwarmde oven en bak het zo’n 20 tot 25 minuten op 180 graden. Het kan ook wat langer of korter zijn. Ik heb niet zo opgelet:) Als je merkt dat de bovenkant wat bruinig oogt kan je er folie overheen doen.

Stap 32:
Als de taart zowel van boven als van onder gaar is, haal je je kiptaart eruit en besmeer je de bovenkant met honing en strooi je er wat noten overheen.

  • 45 minuten

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

Wat heb je nodig?
IJs beslag:
– 8/10 Raffaello bollen
– halve blik gecondenseerde melk
– Cake
– 1 pakje slagroom (200 gr = ongeveer 200ml)
– 100 gram amandelnoten (gebakken)
– 100 gram kokos
– 7 ronde ijswafels

Garnering:
– 100 gram witte chocolade
– 100 gram kokos