Halal-garantie bij Tanger Markt


Voor het consumeren van 100% halal-waardig vlees bent u bij Tanger Markt aan het juiste adres. Hieronder kunt u lezen hoe Tanger Markt u de garantie geeft dat u altijd halal-waardig vlees koopt in alle winkels.

Kip van Tanger Markt

Het kippenvlees van Tanger Markt is uitsluitend afkomstig van exportslachterij CLAZING. De kippen en kuikens van CLAZING worden handmatig, doormiddel van de halssnede, geslacht. Belijdende moslims voeren deze slachting uit en spreken tijdens iedere halssnede het volgende uit:

In de naam van Allah, Allah is groot
(Bismillah, Allahoe Akbar)

Halal-keurmerken

Exportslachterij Clazing is gecertificeerd door HQC (Halal Quality Control). Onze islamitische consumenten hebben dan ook de garantie dat de producten van Tangermarkt voldoen aan alle strikte halal-eisen. Alle kipproducten zijn voorzien van een EG-nummer: EG 5811 NL

Let op! Het merendeel van de zogenoemde halal-slachthuizen in Nederland slachten niet volgens de hierboven vernoemde slachtmethode. Zij slachten middels de CO2-methode (gasverdoving). Het RVM, raad van Marrokkaanse moskeeën Noord-Holland, heeft nadrukkelijk aangegeven dat het slachten volgens de CO2-methode niet voldoet aan de eisen die zijn gesteld aan het islamitisch ritueel slachten, omdat het dier al hersendood is.

Halal-vlees bij Tanger Markt

Onze halal-garantie gaat verder dan alleen het toezien en het hanteren van de juiste slachtmethode. Onze halal-garantie begint al in een vroeger stadium. Tangermarkt hecht veel waarde aan de duurzame levensonderhoud van de dieren. Vervolgens zorgen belijdende moslims ervoor dat de juiste slachtmethode wordt gehanteerd. Zo garandeert Tanger Markt voor Halal-vlees.